Hvordan vet jeg at jeg har valgt riktig?

 

Jo, når man gleder seg til å gå på skolen hver eneste dag! ( ånei, det ikke tull, hehe) Jeg gleder meg til å lære,se vennene mine, le, prøve ut nye ting og utfordre meg selv. Jeg har funnet det perfekte studiet, og jeg er så glad for at jeg valgte Radiografi. Jeg har alltid likt å jobbe med mennesker og alltid vært interessert i helse, så dette var det perfekte studiet for meg. 

Jeg som alle andre møter selvfølgelig utfordringer som er til å spy av, det er rett før man slutter, hiver boken vegg imellom og kaller læreren sin en ??..  Da er det utrolig viktig å ikke miste motet, men komme seg igjennom dette og tenke på at det kommer noe godt ut av det. 

Studiet består av ulike emner som strålefysikk, anatomi, sykdomslære, biletaking, bildeteknikker osv. I jobb vil man oppdage, finne ut og lindre ulike sykdommer ved hjelp av røntgen, MR, CT og gjennomlsyning.

         


For meg er utdanning utrolig viktig, det er verdifullt, fordi det er noe absolutt ingen kan ta ifra deg. Det er bare ditt og du har det resten av livet. Ved radiografi føler jeg meg ikke bundet til noe, det har åpnet mange dører for meg, så jeg vil utdanne med videre. Dere som kjenner meg fra jeg var mindre vet at mitt største ønske var å bli lege/ kirurg, ja, jeg hadde drømmer oppe i skyene, men jeg vil uansett prøve å følge dem.

Så til deg som er usikker på hva du skal velge, finn ut av hva du er interessert i, hva du er flink til, og hva dine talenter er. Jeg kan iverfall anbefale Radiografi:-).  
Hva studerer du, og trives du med studiet ditt? 

 

 

8 kommentarer

Kine

10.mar.2012 kl.00:37

Så flink du er!!! Jeg har ikke begynt å utdanne meg enda, er forsatt litt usikker. Så får se hva det blir:-)

Skøyarstrek

10.mar.2012 kl.01:03

Akkurat nå går jeg siste året på VGS, men har komt inn på idrett i mexico våren 2013, og etter det har jeg veldig lyst å studere folkehelse på HiB :-D

-Stine

katrine

10.mar.2012 kl.02:02

Er det mye vanskelig fysikk/matte/kjemi i dette studiet?

Har faktisk tenkt litt på å studere dette, men jeg hadde ikke noe matte/fysikk/kjemi på vgs utenom det som alle må ha 1.året på allmenn, og er derfor litt redd for at det skal bli for vanskelig for meg.

Hilsen Katrine :)

amaliesaeverud

10.mar.2012 kl.11:54

katrine: heihei :) Jeg hadde heller ikke kjemi/fysikk på skolen, og for meg så har det gått helt fint! Jeg syns matte er helt forferdelig, men for meg så har det gått helt fint. Det er veldig veldig lite matte, og hvis det er, er det lett :) Det lover jeg deg!

amaliesaeverud

10.mar.2012 kl.11:55

Skøyarstrek: oi!! Så spennende da :) Da får du ha lykke til med det :)

katrine

10.mar.2012 kl.12:30

tusen takk for svar :D det var veldig godt å høre, kanskje det er radiograf det skal bli av meg da!

Good helg!

- Katrine

amaliesaeverud

10.mar.2012 kl.12:34

katrine: hehe, ja :) Det er veldig spennende! Takk:D god helg til deg også!

Christina

10.mar.2012 kl.15:56

Det hørtes kjempespennende ut! Jeg liker også å jobbe med mennesker, sykdom og helse, men kanskje på en litt annen måte enn deg da jeg skal begynne på psykologistudiet til høsten :)

Skriv en ny kommentar

amaliesaeverud

amaliesaeverud

21, Bergen

Kontakt meg gjerne på amaliesaeverud@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...